Hoe werkt vakken vullen?

Hoe werkt vakken vullen? Een vakkenvuller is ook wel een vulpoegmedewerker genoemd. Waar moet je rekening mee houden en wat zijn de taken die je tijdens het vullen van de vakken allemaal kunt verwachten? In dit artikel leggen we je precies uit wat je gaat doen als vakkenvuller.

Wat doet een vakkenvuller?

Het makkelijkste antwoord zou zijn vakkenvullen! Maar er komt meer bij kijken dan alleen maar het vullen van vakken. Vaak krijg je tijdens je shift een bepaald ‘pad’ aangewezen waar je verantwoordelijk voor bent. Bijvoorbeeld wordt je op het pad koffie en koek gezet. Je bent dan verantwoordelijk voor het vullen van alle vakken in dit pad.

Elke dag komt er nieuwe voorraad binnen in de winkel, dit vul je netjes in de vakken. Het supermarkt systeem besteld vanzelf, op het moment dat er een nieuw doosje met een X aantal producten in het vak past wordt dit besteld en komt dit de volgende dag weer binnen. Het doosje past dan volledig in het vak.

Het kan soms ook zijn dat er net geen volledige doos in het vak past, er een mistelling is of dat het systeem verwacht dat er die bepaalde dag nog een aantal extra worden verkocht en besteld het systeem al een doos. Dan blijft er vulling over.

Deze vulling zet je vervolgens apart (meestal in een kratje). Vaak wordt later door de teamleider naar deze voorraad gekeken, past het echt niet meer in het vak? Of ligt er misschien iets schuin? Daarnaast kijkt deze medewerker of deze voorraad klopt.

Hoe werkt vakken vullen

Eens in de zoveel tijd worden deze restanten weer nagekeken door medewerkers of het inmiddels weer in de vakken past.

Bij de meeste winkels wordt ook van je verwacht dat je het pad waar je in staat netjes is nadat je klaar bent met vullen. Zo staan alle producten die in je pad staan netjes naar voren zodat het een mooie volle winkel lijkt.

Wat verdient een vakkenvuller?

Je hebt nu antwoord gekregen op de vraag “Hoe werkt vakken vullen?” Maar wat ga je verdienen? De meeste winkels volgen hiervoor de CAO, in de CAO is een basis salaris opgenomen voor medewerkers in een supermarkt. Als we kijken naar vakkenvullers is dat ongeveer onderstaand salaris. Supermarkten zijn natuurlijk vrij of ze dit volgen (meeste zijn wel aangesloten bij de vakbond en volgen dit of betalen zelfs meer dan het CAO salaris).

LeeftijdUurloon
15 jaar€ 3,75
16 jaar€ 4,32
17 jaar€ 5,43
18 jaar€ 5,43
19 jaar€ 6,34
20 jaar€ 7,97
21 jaar€ 9,96
VGL CAO uurloon 2023