Werken bij Aldi

Wil je gaan Werken bij Aldi? Op deze pagina geven we je meer informatie over hoe het is om voor dit bedrijf te werken. We geven je plus en minpunten en vertellen je wat je ongeveer kunt verwachten. Aldi is de uitvinder van de discounter en stat voor eenvoud. Ze houden het bij deze supermarkt graag simpel!

Werken bij Aldi

Verschillende functies bij de Aldi

Bij de Aldi heb je verschillende functies waar je in kunt gaan werken. Hieronder sommen we alle functies op die je bij de Aldi hebt, daarbij geven we ook informatie over wat het werk precies inhoud en wat je kunt verwachten.

Verkoopmedewerker

Als Verkoopmedewerker Aldi ga je aan de slag in de winkel. Als verkoper vul je ook de schappen, maar het is veel meer dan dat! Zo kun je achter de kassa aan het werk gaan of je bezig houden met één van alle andere taken die een verkoopmedewerker van Aldi doet.

Als verkoopmedewerker ben je het gezicht van de winkel! Jij bent de gene die namens de gehele supermarkt in contact staat met de klanten die de winkel bezoeken. Je bent verantwoordelijk voor de klantervaring en dat is ook waar je de hele dag mee bezig bent. Een strakke winkel dat een goed gevoel aan de klanten geeft.

Wil je weten wat je gaat verdienen als verkoopmedewerker? Bekijk dan ons Aldi verkoopmedewerker salaris pagina. Hier geven we ook meer informatie over het werken bij Aldi als Verkoopmedewerker.

Vulploegmedewerker

Je kunt aan de slag als vulploegmedewerker wanneer je minimaal 15 jaar oud bent. Dit is namelijk de minimale leeftijd dat medewerkers worden aangenomen bij deze supermarkt. Je draait dan geen kassa maar zorgt puur voor het vullen van alle vakken.

Voor deze functie is het belangrijk dat je flexibel inzetbaar bent en een goede beschikbaarheid hebt. Je werkt als Vulploegmedewerker in een gezellig team en het werk wat je doet kan soms pittig zijn. Maar als je klaar bent met werken heb je wel echt een goed gevoel als je alle vakken er weer strak bij ziet staan.

Je hebt wel contact met klanten in deze functie en helpt klanten wanneer ze vragen hebben. Je hebt dus ook een bijdragen in het zorgen voor een glimlach op het gezicht van de klanten die de winkel bezoeken.

Voordelen van werken bij de Aldi

Er zijn veel verschillende voordelen als je aan het werk gaat bij Aldi. Hieronder hebben we een aantal van die voordelen.

  1. Bij Aldi is er altijd voldoende ruimte voor ontwikkeling en groei binnen het bedrijf. Als je wilt doorgroeien of een opleiding zou willen doen is hier ten alle tijden de mogelijkheid tot. Hierbij is het wel belangrijk dat je het zelf ook wilt.
  2. Het werken bij de Aldi is ook erg afwisselend, je zit namelijk niet de hele dag achter de kassa, maar werkt ook op andere afdelingen! Een erg afwisselende baan dus!
  3. Je kunt bij de Aldi heel goed zien dat het echt een familiaire bedrijf is. Hierdoor heb je een sterk teamgevoel.
  4. De betalingen aan salaris zijn bij de Aldi ook erg goed! Je krijgt een goed salaris voor het werk dat je bij deze supermarkt doet. Ook zijn er hele goede arbeidsvoorwaarden.

Hoe oud moet je zijn voor Aldi?

De werken bij Aldi leeftijd is 15 jaar oud zijn om aan het werken te kunnen bij de Aldi. Je begint dan als Vakkenvuller. Het is niet mogelijk om op je 15e levensjaar al achter de kassa te werken. Als 15 jarige verdien je bij de Aldi ook een goed salaris voor je leeftijd! Daarnaast is het mogelijk om met de winkel waar je in werkt een extra bonus te verdienen die boven op je salaris komt.

Vanaf de leeftijd van 16 jaar is het ook mogelijk om te gaan werken als verkoopmedewerker. Je bent dan niet meer alleen verantwoordelijk voor het vullen van vakken maar voor de totale winkel (samen met je team). Je kunt dan ook worden ingezet op de kassa.

Om aan de slag te gaan bij de Aldi heb je nog geen werkervaring nodig! Iedereen die gemotiveerd is en graag in een supermarkt zou willen werken kan op de openstaande vacatures solliciteren!

Is ALDI een goede werkgever?

Als we kijken naar medewerkers die momenteel voor de supermarkt werken maar ook de verhalen van ex. medewerkers horen is Aldi zeker een goede werkgever. Het werk kan af en toe zwaar zijn, zoals ook op de website van Werken bij Aldi staat aangegeven, maar dit geeft wel mooie uitdagingen! Na een dag werken heb je echt het idee dat je gewerkt hebt en als je dan kijkt hoe de winkel er bij staat kun je echt trots zijn!

Als we medewerkers vragen om een cijfer te geven over wat ze van het werk vinden krijgt de Aldi gemiddeld een 8,2 op 10. Natuurlijk heeft een winkel altijd verbeterpunten.

Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van de meest genoemde positieve en negatieve punten die genoemd werden. Belangrijk om hierbij te weten is wel dat dit de mening is van andere. Ook zijn positieve en negatieve ervaringen naast persoonlijk soms ook winkel afhankelijk.

Positieve punten

  • Leuke collega’s
  • Maandelijkse bonussen
  • Goed salaris

Negatieve punten

  • Soms hoge werkdruk;
  • Weinig mensen op de werkvloer
  • Geen personeelskortingen

Baan bij Aldi

Wil je na het lezen van bovenstaande meer informatie over het werken bij de Aldi? Bekijk dan alle openstaande vacatures op de website van de Aldi. Hier geeft het bedrijf je ook nog meer informatie over het werken bij de Aldi en kun je eventuele vragen stellen aan het team.

Hier is ook direct een calculator te vinden waar je je verwachte loon kunt uitrekenen. Zo kun je hier ook gelijk een goede indicatie van krijgen.