Werken bij Plus

Werken bij de Plus, wat komt daar allemaal bij kijken en hoe is het om voor deze supermarkt te werken? Op deze pagina geven we je alle informatie die bij ons bekend is en handig is om te weten voor je gaat solliciteren.

Werken bij Plus

Wat is je salaris bij Plus?

Bij de Plus ga je zeker goed verdienen, ze betalen een mooi marktconform salaris uit. We hebben ook een artikel gemaakt over het uurloon van een vakkenvuller. Mocht je meer informatie willen hebben over wat je gaat verdienen kijk dan op onze vakkenvuller salaris pagina. Hier geven we je meer informatie over de verdiensten.

Minimum leeftijd werken Plus

De minimum leeftijd voor het werken bij de Plus is 15 jaar. Je kunt dan aan de slag gaan als vakkenvuller. Het is nog niet mogelijk om op je 15e al achter de kassa te zitten. Op je 15e werk je als vakkenvuller en word je ingezet voor lichte werkzaamheden.

Hiernaast zijn er nog meer regels op het gebied van werken, zo zijn er maximale tijden (tot 19:00 uur) dat je mag werken en je uren dat je op school zit tellen mee als ‘werk uren’ hier moet de Plus ook rekening mee houden.

Kun je doorgroeien binnen de Plus

Dit is zeker mogelijk dat gaat via de PLUS Academie. Er zijn diverse trainingen en opleidingen beschikbaar waar je aan deel kunt nemen. Zo kun je jezelf naast je werk blijven ontwikkelen en aan je toekomst werken. Doorgroeien is wel iets dat je zelf moet aangeven en je op moet geven voor trainingen en opleidingen.

Minimum leeftijd Plus werken kassa

De minimale leeftijd die je moet hebben om bij de plus achter de kassa te werken is 16 jaar. Je kunt al aan de slag bij de Plus als vakkenvuller als je 15 jaar bent, echter is het dan nog niet mogelijk om achter de kassa te zitten. Op je 15e kun je ook nog niet volledig aan de slag als vakkenvuller, je zult dan worden ingezet voor lichte werkzaamheden.

Hoe werkt solliciteren bij de Plus?

Dit bestaat uit 3 stappen, Sollicitatie, screening en gesprek. Hieronder leggen we uit wat je allemaal kunt verwachten.

Sollicitatie begint het allemaal mee, je zoekt op de website WerkenBijPlus.nl een vacature waar je op wilt solliciteren. Je kijkt of er in de buurt een supermarkt is waar iemand wordt gezocht in de functie waarop jij wilt solliciteren. Op de website van de Plus doorloop je de stappen en verstuurt je sollicitatie.

Screening is de tweede stap, de winkel waar je gaat werken gaat kijken of je de juiste persoon bent en in het team past. Hierbij stellen ze zichzelf een aantal vragen af. (Lees deze vragen goed door voor je gaat solliciteren! Als je deze terug laat komen in je sollicitatie (mits je ze echt bezit) heeft dat grote voordelen). Ze vragen zich bijvoorbeeld af of je initiatief toont. Ben je een persoon die zelf dingen ziet en oppakt? Durf je klanten te helpen en aan te spreken? Daarnaast zijn ze opzoek naar medewerkers die van afwisseling houden en ondernemend zijn.

Het gesprek is de laatste stap, ben je door de screening heen, dan is het tijd voor een gesprek. Er zal een afspraak met je gemaakt worden om langs te komen voor een gesprek. Bij sommige functies is het één gesprek dat je hebt, bij andere functies zijn het meerdere gesprekken die je voert. Het is ook niet zo dat je bij een sollicitatie altijd op gesprek mag komen, dat hangt er van af of je door de screening heen komt.

Solliciteren bij de Plus

Wil je Solliciteren bij de Plus? Bekijk dan de website WerkenBijPlus.nl voor alle actuele vacatures die er open staan. Ook kun je er nog meer informatie vinden over het werken bij deze supermarkt. We wensen je veel succes met je sollicitatie en wensen je veel werkplezier toe!